1 Mayıs 2016 Pazar

Kardelen pansiyon ile tanışma

Mordoğan'ı bilirmisiniz?

Urla'dan Karaburun'a giderken geçtiğiniz bu balıkçı kasabası, yarım adanın en güzel yerlerinden biridir. Kendi içindeki iki limanı, çevresindeki tertemiz denize sahip koyları ile müdavimlerinin çok iyi bildiği, vazgeçemediği bir tatil beldesidir.

Çok güzel ve rahat bir yoldan geçerek, güneşin mor doğuşundan adını alan bu beldeye geldiğinizde ve kalacak bir yer aradığınızda, (bir süre sonra), seçeneklerinizin kısıtlı olduğunu anlarsınız. Diğer turistik - kalabalık tatil yerlerine benzemez Mordoğan. Burada hala doğal bir hayat hüküm sürer. Her köşe başında izbe bir pansiyon, itiş-kakış bir kalabalık yoktur.

Bu blog size, Mordoğan'daki KARDELEN Pansiyon'u tanıtmak için yapıldı. (Hem de gönüllü olarak, bir pansiyon müşterisi tarafından). Yani, İstanbul'un kargaşasından kaçıp başını dinlemek isteyen, bir şey pazarlamanın peşinde olmayan, sadece kalacak sakin, temiz, güvenli ve makul fiyatlı bir yer arayan biri yazıyor bu satırları.

Mordoğan'ı hiç bilmeyenler için Kardelen pasiyonu bulması kolay değil. Aslında limanın tam ortasında ve denize 20 metre uzaklıkta. Odaları yandan da deniz görüyor. Fakat sahil caddesinden otomobil ile geçerken 263 numaralı sokağın hemen başında duran Kardelen pansiyon okunu görmek için yavaşlamalı ve dikkatli olmalısınız. Ben en iyisi size bir harita ve bir resim vereyim, daha kolay bulmanız için.




Burası 10 odalı küçük bir pansiyon. İşletmecisi Yüksel bey, yaklaşık 10 yıllık bu pansiyonun Mordoğan'ın en eski pansiyonu olduğunu söylüyor. Kendisi tecrübeli, anlayışlı bir insan. Artık kim neden hoşlanır, neden hoşlanmaz çok iyi biliyor. Huzursuzluk yaratacak insanları kabul etmiyor. Dolayısıyla burada hepimizin bıktığı açgözlü bir turistik tesis havası yok. Lüks odaları da yok Kardelen pansiyonun... Temiz yatak, sıcak su ve klima. Çevredeki Otel-Motel'lerden çok daha makul fiyatlar. Odalar ve fiyatlar sayfalarında resimleri, fiyatları görün ve kendiniz karar verin.



Akşam yemeklerini yiyebileceğiniz bir çok restoran var etrafta fakat dilerseniz Kardelen pansiyonda da yiyebilirsiniz akşam yemeğinizi. Üstelik yemeğinizi pansiyonda yerseniz, içkinizi dışarıdan alıp getirebiliyorsunuz. Buzlar, bedava. (Kardelen pansiyon içki satmıyor.) Sadece makul bir yemek parası veriyorsunuz. Ben geldiğimde av sezonu bittiği için çok balık yoktu, yine de iyi balığı size Yüksel bey bulabilir. Ama istiyorsanız, sabahtan söylemeniz ve para bırakmanız lazım, çünkü sabah iskeledeki balık mezatına gidiyor. Siz de gidebilirsiniz. Mezatta restoranlar yüksek fiyatlarla balığı kapatıyorlar, ancak hafta arası günlerde aradan sıyrılıp iyi balık alabilirsiniz. Ya da, balıkçıdan aldığınız balıkları hemen yanındaki pişirici'de 5 TL'den pişirtebilirsiniz. Ama pişiricilerin oturacak yerlerinin çok az olduğunu da belirteyim.

Benim gibi rakıyı, balığı, muhabbeti seven bir insansanız, Yüksel bey'in ilginç arkadaşları ile komik maceralarını dinleyip, eğlenebilirsiniz. Tanımadığı adam, görmediği olay kalmamış sanki. Yok kafa dinlemek istiyorsanız, odanıza çekilebilir ya da 20 metre ötedeki sahile kaçabilirsiniz. Burası bildiğimiz "turistik" bir işletmeden çok müdavimlerinin toplandığı mütevazi, sakin, rahat bir sığınağa benziyor. Sıkılan, uykusu gelen odasına çekilip yatıyor. (Bu arada... Yüksel bey ısrarla "yaz, burası aile pansiyonu" deyip duruyor). Tabiki, interneti var. Ama büyük hızlar bulmayı beklemeyin.





Mordoğan halk plajı sokağın başında, caddenin karşısında. Yani 20-25 mt. Limanın içinde yazın kalabalık olduğu söylenen küçük bir plaj var. Kolanızı, biranızı yan sokaktaki bakkaldan alabilirsiniz. Plajda şemsiye kiralayabilir, bunaldığınızda pansiyona kaçabilirsiniz. Arabanız varsa, çevrede denize girebileceğiniz çok sayıda koy, plaj var.

Mayıs başlarındayız. Sezon henüz başlamadığından Mordoğan'da bir sakinlik var. Plajın resimleri mi? Aşağıda:


  






Tabi ki, okulların kapanmasından hemen sonra bu sakinlik yerini kalabalığa bırakacak.

Eğlence isteyenler için Mordoğan'ın içinde bir kaç bar var. Hemen yandaki Ayı balığı koyunda gençleri cezbeden büyük bir "club" da bulunmakta. Bazen sesi Mordoğan'a kadar geliyormuş. Ardıç koyunda da bir plaj-klüp var. 3-5 km ötedeki Kaynarpınar'da balık yiyebilir, denize girebilirsiniz. Böylesine o kadar çok yer, koy var ki, saymak zor. Karaburun ise 20 km. Daha fazlasını isteyenler, bir saatlik bir yolu göze alıp Çeşme'ye gidebilir. Urla ise daha yakın, 45 dakika. Dilerseniz dağa çıkıp manzarayı seyredin, dilerseniz Alaçatı'ya gidip sörf yapın. Tercih sizin.

Mordoğan'da gecelerin nispeten serin olduğunu ve klimaya pek ihtiyaç duyulmadığını da ekleyeyim.

Şimdi... Madem buradasınız... Biraz Kardelen pansiyonda dolaşmaya, Yüksel beyle tanışmaya ne dersiniz?

Hoş geldiniz.



11 yorum:

  1. her sene özenle gittiğimiz bir aile pansiyonudur.Çok sıcakkanlı ve nezih,temiz,kaliteli bir yerdir.Denize sıfır olmasıda ayrıca güzeldir.Yolunuz mordoğana düşerse gönül rahatlığı ile kalacağınız bir aile yeridir.kesinlikle öneriyorum...

    YanıtlaSil
  2. kardelen pansiyon sıcak temiz ve nezih bir aile pansiyonudur.herzaman gitmek isteyeceğiniz bu yer size aile sıcaklığını yansıtacaktır.Mordoğana yolunuz düşerse muhakkak konaklamınız ve harika aile pansiyonun tatını cıkarmanızı tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  3. Ben nisan sonu - mayıs başı gibi kaldım. Çok memnun kaldığımı söyleyebilirim.

    YanıtlaSil
  4. Kardelen pansiyon harika biyer temiz nezih bir aile pansiyonu gidip gonul rahatligi ile kalabilirainiz...

    YanıtlaSil
  5. Kendinizi huzurlu hissediceginiz evinizde gibi goreceginiz muthis biyer yuksel bey ve aileside size kendi ailesi gibi davraniyor hersene vazgecilmezimiz olucaktir kardelen pansiyon ve mordogan herkese tavsiyeee ederimm..

    YanıtlaSil
  6. Harikaaa bi yerr yolunuz duserse muhakkak ugrayinn

    YanıtlaSil
  7. Kendinizi guvende hissedeceginiz huzurlu bir aile yeri mordoganin o eşsiz guzeliklerini tanidik kardelen pansiyon yuksel bey ve ailesiylede tanisinca dahada mutlu ayrildik hersene gorusmek dilegi ile YILDIZ ailesi

    YanıtlaSil
  8. Kardelen pansiyon yüksel bey ve suzan hanim cok harika insanlar size harika bir aile ortami sunuyorlar temiz ve sicak bir aile pansiyonu mordogan huzur isteyenler icin vazgecilmez bir yer gelmeye doymadigimiz bu yer yaz kis bizi buralara cekiyor gonul rahatligiyla tavsiye ederim gidip gorulmesi kardelen pansiyonda kalınmasi gereken yerlerden sevgilerle ....

    YanıtlaSil
  9. Sakin huzurlu bir ortamda tatil yapmak istiyorsanız Kardelen pansiyonu tercih edebilirsiniz. Denize sıfır, otel konforunda bir işletme. İlk fırsatta yeniden gitmek istiyorum.

    YanıtlaSil
  10. Bana ve çocuklarıma evimizin rahatlığında huzurlu bir tatil yapma fırsatı sunan Yüksel Bey ve ailesine çok teşekkür ederim. Mangalda balık,rakı ve ızgaraların tadı halâ damağımda. Ağustos ayında görüşmek üzere.

    YanıtlaSil
  11. Kaliteli bir tatil için mükemmel bir işletme. Ailece kalinabilecek güzel bir pansiyon.......

    YanıtlaSil